La Terre Wine Cellar
La Terre Lobby
La Terre Private Area
La Terre Private Area

LA TERRE

INTERIOR DESIGN

UPPER CIRCULAR ROAD, SINGAPORE

 

The design uses alternating light and darkness to define the 3 spaces that form the wine and whiskey bar located on the ground floor of a shophouse.

 

Main entry is through the retail space with a sparse and raw look. Dim lighting and darker tones contrast this space with the next space: the wine cellar which is completely finished in gloss white and stronger lighting for a more futuristic clinical aesthetic. A sliding door reveals the wine and whiskey bar, the spatial atmosphere returning to a more intimate mood to compliment the setting within. The solid timber bar counter exudes warmth to balance the dark grey granite floor and pebble-wash walls.